sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ryppyvarsisukat lapselle


Mieleni teki kokeilla ryppyvarsisukkien, tai "ruttusukkien", tekemistä. En kuitenkaan halunnut tehdä sellaisia itselleni, joten päätin tehdä ne esikoiselle. Malli on Novitan sukkalehdestä ja lankana Novitan Nalle-lanka. Sukkien koko on n. 30. 

Heti alussa törmäsin ongelmaan sukkaohjeen kanssa: Ohjeessa käskettiin luoda 50 silmukkaa, ja neuloa niillä 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta, mutta eihän se tuolla silmukkamäärällä onnistu. Päädyin siis käyttämään joustinneuleissa 48 silmukkaa, ja ryppyosan alussa lisäsin sukan molempiin sivuihin yhden silmukan. Vastaavasti ryppyosan lopussa kavensin reunoissa yhdet silmukat pois nilkan joustinneuletta varten. 



Vähän puuduttavaahan noiden varsien neulominen kieltämättä oli. Varsinkin, kun ensimmäisen sukan kohdalla menin vähän väliä sekaisin, missä kohtaa mallikertaa olin menossa. Mutta onneksi toinen sukka valmistui paljon nopeammin. Pohdin tehdessä, että esim. liukuvärjätty lanka olisi voinut ehkäistä "puutumista", mutta toisaalta silloin sukkien rypyt eivät mielestäni olisi päässeet oikeuksiinsa.

Tyttö tykkää näistä kovasti. Näitä ei sitten kumisaappaissa pidetäkään, on nämä sen verran hienot. Nyt tietysti täytyy tasapuolisuuden nimissä neuloa samanlaiset myös keskimmäiselle. Toisin kuin esikoinen, keskimmäinen sai jopa valita sukkiinsa värin (kahdesta eri vaihtoehdosta, jotka löytyivät jo valmiiksi varastosta). Alla olevassa kuvassa näkyy, mistä seuraava pari tulee syntymään.

2 kommenttia:

  1. Tosi ihanat nuo ryppysukat! Opettelin kesällä
    neulomaan villasukkia ja kunhan ensin neulon tarpeeksi monet niitä tavallisia niin haaveena olis kokeilla mm. tällasia :)
    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä on kyllä hyvä aloittaa "erikoissukkien" neulominen, koska eivät ole mitenkään hirveän vaikeat tehdä. :) Rohkeasti kokeilemaan vaan. :)

      Poista