lauantai 9. tammikuuta 2016

Virkattu torkkupeitto Nalle-langasta

Aloitin tämän torkkupeiton tekemisen jo syksyllä 2014. Sitten projekti jäi välillä pidemmäksi aikaa tauolle, ja lopulta tein peiton valmiiksi syksyllä 2015. Lähdin alunperin tekemään peittoa Yhteishyvä-lehdestä löytämäni ohjeen mukaan. Pian projektin aloittamisen jälkeen kuitenkin tulin siihen tulokseen, että haluaisin raitojen olevan mielummin pituus- kuin leveyssuunnassa. Koska peittoa oli tässä vaiheessa valmiina jo melko pitkä pätkä, en ollut erityisen innostunut ajatuksesta, että purkaisin aikaansaannokseni ja aloittaisin alusta. Päätin siis kokeilla toisenlaista ratkaisua.

Ensin virkkasin aloittamani osan metrin korkuiseksi, mikä oli valmiille torkkupeitolle haluamani leveys. Leveyttä tällä "palasella" oli reilu metri.  Sen jälkeen virkkasin palan alakulmasta lähtien ketjusilmukoita saman verran kuin alkuperäisen palan aloituksessa, ja aloin virkata toista samanlaista torkkupeitonpuolikasta alkuperäiseen kiinni kierros kierrokselta.



Olin hieman huolissani, miten näkyvä saumakohdasta tulisi, mutta lopputulos oli mielestäni todella hyvä! Valtavan päättelyurakan jälkeen saumaa ei käytännössä enää huomannut. Lopuksi vielä muutama kierros kiinteitä silmukoita peiton ympäri ja valmista tuli.

Varsinaiset hankaluudet tämän työn kanssa alkoivat vasta siinä vaiheessa, kun oli tarkoitus tehdä projektista blogipostaus. Alkaessani virkata lisäosaa olin niin tekemisen lumoissa, että maltoin valokuvaamista varten vain heittää peitonalun olohuoneen matolle ja ottaa kuvat siinä. Lisäksi valmiin peiton valokuvaamisen kanssa tuli valaistusongelmia, ja vaikka kuvasin peittoa kolmeen eri otteeseen, en ollut kuviin tyytyväinen. Ja pisteenä i:n päälle minulle tuli hankaluuksia kuvien siirtämisessä koneelle. Tulin nyt lopulta sitten siihen tulokseen, että näillä kuvilla mennään, ja otetaan opiksi jatkoa ajatellen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti