tiistai 8. maaliskuuta 2016

Koulutöitä


Aloitin vuodenvaihteen jälkeen artesaaniopinnot, minkä vuoksi blogin pitäminen on jäänyt hieman taka-alalle. Toivottavasti kuitenkin vain tilapäisesti. Pääasia kuitenkin se, että olen päättänyt ja antanut itselleni luvan tavoitella unelmiani. Vapaa-aikanakin tulee vielä hurjasti käsitöitä tehtyä, mutta tähän dokumentointiin ei vaan tunnu jäävän aikaa. Yritän skarpata jatkossa.

Asiaan: Koulussa ensimmäisessä periodissa keskityttiin pääasiassa kankaiden värjäämiseen ja kankaanpainantaan. Kummastakaan aihepiiristä minulla ei käytännössä ollut lainkaan kokemusta etukäteen, ja paljon jäi vielä opittavaa. Varsinkin lankojen värjäystä olisi kiva vielä joskus kokeilla, sitä ei ehditty kurssin puitteissa kokeilla. 

Tässä kuvia (parhaiten onnistuneista) harjoitustöistä. Värjäysharjoittelun kolme positiivisinta yllätystä laitoin vielä erikseen omaan kuvaansa. Värjäystöissä on käytetty kuvioiden aikaansaamiseksi solmubatiikkia, ompelua ja taittelua. Kankaanpainantatöissä on käytetty seulapainantaa ja leimasimia.


Värjäyksen ja kankaanpainannan lisäksi olen ehtinyt koulussa kokeilemaan vähän huovutustakin. Siitäkään minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Alla kuvia ensimmäisestä koskaan tekemästäni huovutustyöstä. Lopputulos on kieltämättä hieman epämääräisen muotoinen, mutta eiköhän tälle työlle jotain käyttöä vielä löydy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti