sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Villahousuja lapsille


Nämä housut valmistuivat käytännössä jo viime keväänä, mutta viimeistelin ne vasta nyt. Varsinaisesti näitä ei varmaan villahousuiksi saisi kutsua, koska materiaalina on käytetty 100-prosenttisen villalangan sijaan Novitan Nalle-lankaa. Pienempien housujen malli on muistaakseni Novitan Ipana-lehdestä, ja ne on tehty erään aikaisemman projektin jämälangoista. Isompien housujen malli löytyy täältä.
Villahousut 120 cm
Villahousut 90 cm
Vaaleanpunaiset housut tein esikoiselle. Koska mallissa oli valittavissa kokoja vain 10 cm:n välein ja tytön vaatekoko oli keväällä n. 110 cm, päätin varmuuden vuoksi tehdä housuista 120-senttiset. Ei ehkä olisi kannattanut. Kasvunvaraa on vielä nyt syksylläkin todella reilusti. Housut ovat tytölle sopivat varmaan vasta vuoden päästä. Nyt ylettävät ylhäältä lähes kainaloihin asti, ja lahkeet ovat n. 10 cm liian pitkät. Kuvaa varten taitoin lahkeita lyhyemmiksi.
 

Pojan housut ovat suht sopivan kokoiset, ja niitä voi vähintäänkin käyttää päiväuniaikaan rattaissa lisähousuina. Valitettavasti poika ei suostunut poseeraamaan paikoillaan housut jalassa, vaan kiiruhti saman tien leikkeihinsä. Yritin sitten juosta pojan perässä ja napata edes jonkinlaisen kuvan. Housujen alla oli puettuna toiset melko paksut housut. Tämän vuoksi saumakohta on kuvassa toisessa lahkeessa venynyt vähän ruman näköisesti. Kaikki saumat on housuissa ommeltu turkoosilla langalla, koska se oli ainoa käytetyistä kolmesta väristä, jota oli vielä kappaleiden neulomisen jälkeen tarpeeksi jäljellä.


Pohdiskelen nyt, pitäisikö minun neuloa vielä kolmannet housut, jotta keskimmäinenkin saisi omat. Yksivärisiä en kyllä enää toista kertaa neulo. Hirveästi käyttöä villahousuilla ei välttämättä ole, ellei tule kunnon pakkastalvi, mutta toisaalta nuo olivat melko helpot ja nopeat neulottavat ja varastossa olisi lankaakin valmiina. Ehkä kuitenkin teen keskimmäiselle tarkoitetun neuletakin ensin valmiiksi.
Melkein valmis neuletakki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti